Atlas anatomii przeżuwaczy

  • Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: R.R. Ashdown, S.W. Barnett, E.A. Baines, S.H. Done
  • Wydawca, rok wydania: Elsevier, 2011
  • Liczba stron : 262
  • Oprawa i wymiary: miękka, 250 x 305 mm
  • ISBN: 978-83-7609-267-6

W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz

W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz. Omówiono w nim kolejno: budowę anatomiczną głowy, szyi, kończyny piersiowej, klatki piersiowej, brzucha, kończyny miednicznej, części dalszych kończyn, miednicy oraz pochodnych powłoki wspólnej. Dodatkową wartością tej publikacji są umieszczone na początku każdego rozdziału informacje kliniczne, związane z omawianą okolicą anatomiczną, a także liczne zdjęcia radiologiczne głowy i kończyn. Zastosowane terminy polskie i łacińskie zostały ujednolicone zgodnie z Weterynaryjnym Mianownictwem Anatomicznym. Niniejsza książka jest przeznaczona dla studentów medycyny weterynaryjnej oraz praktykujących lekarzy weterynarii.

Spis treści

1. Głowa
2. Szyja
3. Kończyna piersiowa
4. Klatka piersiowa
5. Brzuch
6. Kończyna miedniczna
7. Stopa
8. Miednica
9. Wymię, moszna i prącie
10. Anatomia radiograficzna głowy, ręki i stopy

Tytuł

Atlas anatomii przeżuwaczy

Autor

R.R. Ashdown, S.W. Barnett, E.A. Baines, S.H. Done

wyd. I polskie, red. N. Pospieszny

Wydawca

Elsevier Urban & Partner Sp. z o.o.

Rok wydania

2011

Liczba stron

262

Wymiary

250 x 305 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-7609-267-6