Ekonomia i prawo w hotelarstwie

  • Wydawnictwo: DIFIN
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: Kucharczyk Małgorzata, Mitura Elżbieta
  • Wydawca, rok wydania: Difin, 2011
  • Liczba stron : 248
  • Oprawa i wymiary: miękka, 155 x 230 mm
  • ISBN: 978-83-7641-115-6

Podręcznik Ekonomia i prawo w hotelarstwie został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.

Technikum, szkoła policealna

Podręcznik Ekonomia i prawo w hotelarstwie został napisany zgodnie ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Ćwiczenia i zadania o różnym stopniu trudności zawarte w podręczniku pozwalają na dobre zrozumienie i utrwalenie przedstawionych zagadnień oraz praktyczne przyswajanie wiedzy. Wzbudzają ciekawość i zachęcają do poszerzania wiadomości. Podręcznik napisany jest przystępnym językiem. Zawiera wykaz literatury do samodzielnego poszerzania wiedzy oraz słowniczek ważnych terminów. Podręcznik składa się z trzech podstawowych części: ekonomicznej, rachunkowej i prawnej.
Treści zamieszczone w podręczniku uwzględniają stan prawny na 31.08.2009 r.

 

 

Tytuł

Ekonomia i prawo w hotelarstwie

Autor

Kucharczyk Małgorzata, Mitura Elżbieta

Wydawca

Difin

Rok wydania

2011

Liczba stron

248

Wymiary

155 x 230 mm

Okładka

Miękka

ISBN

978-83-7641-115-6

agro_turystyka