Nazwa Cena brutto

Pokrzywa
24.00 PLN

Producent: RM

Tytuł

Pokrzywa. W ogrodzie i kuchni

Autor

Guylaine Goulfier, tłum.: Magdalena Żaboklicka

Wydawca

RM

Rok wydania

2011

Liczba stron

80

Wymiary

B5

Okładka

Miękka

ISBN

978-83-7243-869-0

 

Nadszedł czas na to, by zrehabilitować pokrzywę! Roślina ta to nie tylko parzący chwast. Jest doskonałym sprzymierzeńcem ogrodnika - spryskiwanie lub podlewanie warzyw i kwiatów wywarami, naparami i maceratami z pokrzyw sprawia, że wzrasta ich odporność na choroby i ataki szkodników.
Pokrzywa może również zagościć w twoim jadłospisie. Zupa z tych parzących roślin, muffiny, naleśniki, suflety, ciastka są pyszne, zdrowe i łatwo je przygotować. Z pokrzywy można także przygotować syropy, soki i napary, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm: pomagają leczyć m.in. choroby reumatyczne, dolegliwości żołądkowe i anginę. Mają też doskonały wpływ na naszą urodę - poprawiają stan skóry, paznokci i włosów.
W książce znajdziesz: informacje o pokrzywie i jej właściwościach, omówienie znaczenia pokrzywy w ogrodnictwie, przepisy na gnojówkę, napar, wywar i macerat z pokrzyw, których używa się głównie w ogrodach ekologicznych, informacje dotyczące wpływu pokrzywy na zdrowie i urodę, przepisy kulinarne na dania z dodatkiem pokrzyw, liczne kolorowe zdjęcia.


Dostępność: Wysyłka w 24 godziny