Nazwa

Wyposażenie zakładów gastronomicznych

Producent: Rea

Tytuł

Wyposażenie zakładów gastronomicznych

Autor

Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz

Wydawca

Rea

Rok wydania

2011

Liczba stron

344

Wymiary

165 x 235 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-7544-364-6

tech_zyw

 

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.


W podręczniku znajdziemy omówienie technicznych podstaw wyposażenia w gastronomii (materiały konstrukcyjne, opakowania w gastronomii, podstawy rysunku technicznego, podstawy maszynoznawstwa, oraz instalacje w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych), wykorzystania wyposażenia technicznego w procesie technologicznym (obróbka wstępna i termiczna, sporządzanie i ekspedycja napojów, chłodzenie i magazynowanie, transport i utrzymanie czystości) oraz projektowania i organizacji pracy w zakładach gastronomicznych i gospodarstwach domowych.


Dostępność: 0