Atlas warzyw

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: SBM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Agnieszka Gawłowska
  • Wydawca, rok wydania: SBM, 2018
  • Liczba stron : 192
  • Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 245 mm
  • ISBN: 978-83-8059-457-9
  • egz.
  • 30,00 zł

Atlas zawiera opis 180 gatunków warzyw z całego świata.

Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 180 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków