Atlas ziół - kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: SBM
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Aleksandra Halarewicz
  • Wydawca, rok wydania: SBM, 2015
  • Liczba stron : 192
  • Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 250 mm
  • ISBN: 978-83-7845-860-9
  • egz.
  • 27,90 zł
W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami.
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.