Chleb. Domowy wypiek

  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Ulrike Skadow
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2015, wydanie 2
  • Liczba stron : 72
  • Oprawa i wymiary: miękka, 190 x 190 mm
  • ISBN: 978-83-7773-364-6
  • egz.
  • 17,90 zł
Pieczywo z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie - niebanalne przepisy na chleby.
Pieczywo z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie - niebanalne przepisy na chleby.

Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem – moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie – z tartymi jabłkami, figami i orzechami.

Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.