Chwasty od kuchni

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Znak
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Piotr Ciemny
  • Wydawca, rok wydania: Znak, 2021
  • Liczba stron : 240
  • Oprawa i wymiary: twarda, 150 x 210 mm
  • ISBN: 978-83-240-7378-8
  • egz.
  • 42,90 zł
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące. Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni. Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji? Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo! Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.
Dowiedz się, jak smakują: pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką, marynowane czereśnie z rumiankiem, szampan z kwiatów, ocet z porzeczek z płatkami róży.
Odkryj kulinarny potencjał w prostych potrawach na bazie chwastów!