Domowe wędzenie ryb

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Binder Egon
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2016, dodruk
  • Liczba stron : 96
  • Oprawa i wymiary: miękka, 145 x 205 mm
  • ISBN: 9788377736081
  • egz.
  • 18,90 zł

Książka Domowe wędzenie ryb odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb.

Autor książki odkrywa wszystkie tajniki wędzenia ryb. Przedstawia gatunki idealne do wędzenia. Doradza, w jaki sposób transportować i przechowywać ryby, jak je oczyszczać, skrobać i patroszyć. Uczy także właściwego filetowania i mrożenia. Stosując opisane metody wędzenia (na mokro, na sucho, na zimno itp.), można uwędzić rybę dostępnymi środkami i w określonych warunkach np. na kempingu. W poradniku omówiono także narzędzia i sprzęt niezbędny do wędzenia. Dzięki szczegółowym instrukcjom samodzielnie zbudujesz różne typy wędzarni. A jeśli przygotujesz danie z ryb według jednego z przepisów zamieszczonych w książce, z pewnością zachwycisz niejednego smakosza.