Domowe wędzenie żywności

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Warren R. Anderson
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2021, wydanie 6, dodruk
  • Liczba stron : 256
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-8151-613-6
  • egz.
  • 42,90 zł

Wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.