Domowy wypiek chleba

  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Lauren Chattman
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2016 wydanie drugie
  • Liczba stron : 280
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-7773-539-8
  • egz.
  • 25,90 zł

W książce znajdziesz przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu: brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych.

Mnóstwo przepisów na pyszne i zdrowe domowe pieczywo.

Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Autorka uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza!

Kup najlepsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacinanie chleba – teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz!

W książce znajdziesz przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu:

brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych.

Zrób idealny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!