Domowy wypiek chleba

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Lauren Chattman
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2021, dodruk, wydanie trzecie
  • Liczba stron : 280
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-8151-527-6
  • egz.
  • 32,90 zł

W książce znajdziesz przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu: brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych.

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.

Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:

Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.

Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.

Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
formowanie, wyrastanie i nacinanie.

Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.