Drobne wypieki. Technologia w cukierni

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: PWN
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: pod redakcją: Seibel Wilfried
  • Wydawca, rok wydania: PWN, 2016
  • Liczba stron : 300
  • Oprawa i wymiary: miękka, 150 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-01-18470-4
  • egz.
  • 84,90 zł

W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.: podziału wyrobów cukierniczych, składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych, zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu, procesu produkcji wyrobów cukierniczych, pakowania i przechowywania, analizy sensorycznej, określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych
pakowania i przechowywania
analizy sensorycznej
określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.