Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz
  • Wydawca, rok wydania: Pascal, 2017
  • Liczba stron : 288
  • Oprawa i wymiary: twarda, 205 x 265 mm
  • ISBN: 978-83-8103-012-0
  • egz.
  • 52,90 zł

Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy.

Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik?

Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią?

Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef

DYNIA • CUKINIA • OGÓREK • ARBUZ • MELON

Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują! Z książek tych facetów bije moc niebanalnych warzyw. Tym razem zabierają nas w podróż przez dyniowate pola. Już nie mogę się doczekać sezonu na ogórki, arbuzy i dynie. Piotr Kucharski, autor książek kulinarnych, m.in. Miejskiego farmera, pasjonat gotowania Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – miłośnicy kulinariów, autorzy bloga „Gotowanie z pasją” i książki Kipi kasza. Połączenie dwóch pasji – gotowania i fotografii zaowocowało smakowitą książką o dyniowatych.