Dziczyzna jako źródło żywności
- Dodaj recenzję:
- Wydawnictwo: PWRiL
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: B. Dzierżyńska-Cybulko, B. Fruziński
- Wydawca, rok wydania: PWRiL, 1997
- Liczba stron : 188
- Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
- ISBN: 83-09-01686-7
- egz.
- 15,00 zł
Spis treści:
Wstęp
Zwierzęta łowne, ich biologia, obecna liczebność i perspektywy
Perspektywy gospodarki łowieckiej w lasach
Metody określania wieku zwierząt łownych
Podstawy prawne eksploatacji populacji zwierząt łownych w Polsce
Podstawowe zasady gospodarowania populacjami zwierzyny
Czasy ochronne i sezony polowań
Sposoby polowań
Poubojowe zabiegi w łowisku i ocena ubitej zwierzyny
Tusza i jej skład histochemiczny
Zwierzęta chronione
Ptaki łowne
Dzikie ptactwo z hodowli formowej
Zmiany poubojowe w tuszach w czasie magazynowania
Zwierzyna łowna a skażenie środowiska
Terminologia łowiecka
Literatura
Tytuł |
Dziczyzna jako źródło żywności |
Autor |
B. Dzierżyńska-Cybulko, B. Fruziński |
Wydawca |
PWRiL |
Rok wydania |
1997 |
Liczba stron |
188 |
Wymiary |
170 x 240 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
83-09-01686-7 |