Encyklopedia domowych wyrobów

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: SBM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawca, rok wydania: SBM, 2014
  • Liczba stron : 448
  • Oprawa i wymiary: twarda, 205 x 285 mm
  • ISBN: 978-83-7845-745-9
  • egz.
  • 62,50 zł

Encyklopedia domowych wyrobów to kompendium wiedzy na temat wytwarzania zdrowej żywności i napojów.

Chleb. Wędliny. Dżemy. Soki. Nalewki. Samogon. Wina. Przetwory z warzyw. Sery. Jogurty. Masło

Tęsknota za niezapomnianymi zapachami i smakami dzieciństwa oraz, niestety, w coraz większym stopniu zmodyfikowana żywność, skłaniają do samodzielnego wytwarzania jedzenia. Bo cóż może być smaczniejszego i bardziej wartościowego jak własnoręcznie wypieczony chleb, zamarynowane warzywa oraz tłoczone soki? Encyklopedia domowych wyrobów to kompendium wiedzy na temat wytwarzania zdrowej żywności i napojów. Zgromadzono w niej szczegółowe informacje na temat samodzielnego wypiekania pieczywa, wytwarzania kiełbas, szynek, nabiału oraz dżemów i przetworów z warzyw. Czytelnik znajdzie w niej też przepisy na domowe nalewki, likiery, wina i samogon.