Hodujemy kiełki

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Źródła Życia
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Kathleen Obannon
  • Wydawca, rok wydania: Źródła Życia, 2012
  • Liczba stron : 64
  • Oprawa i wymiary: miękka, 160 x 215 mm
  • ISBN: 978-83-621-0314-0
  • egz.
  • 12,00 zł

Jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.

Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok.

Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są łatwo trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii.

Autorka przedstawia, jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.

Tytuł

Hodujemy kiełki

Smaczne źródło zdrowia i energii

Autor

Kathleen Obannon

Wydawca

Źródła Życia

Rok wydania

2012

Liczba stron

64

Wymiary

160 x 215 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-621-0314-0