Katalog Firm Drobiarskich

  • Wydawnictwo: Pro Agricola
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawca, rok wydania: Pro Agricola, 2020, V edycja
  • Liczba stron : 406
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 240 mm
  • ISBN: 1898-5424
  • egz.
  • 69,90 zł

Katalog zawiera pełną informację o rynku drobiarskim w Polsce. informacje dotyczące z branży: jaja wylęgowe i pisklęta, wyposażenie, agrobudownictwo, pasze, urządzenia do przygotowywania i przechowywania pasz, ściółka, higiena, weterynaria, surowce drobiarskie, ubój, opakowania, transport, utylizacja, ocena jakości, energia, nisze drobiarskie

Najnowsza edycja Katalogu Firm Drobiarskich zawiera pełną informację o rynku drobiarskim w Polsce. Zbiera podstawowe informacje dotyczące działalności ponad 1300 firm z branży: jaja wylęgowe i pisklęta, wyposażenie, agrobudownictwo, pasze, urządzenia do przygotowywania i przechowywania pasz, ściółka, higiena, weterynaria, surowce drobiarskie, ubój, opakowania, transport, utylizacja, ocena jakości, energia, nisze drobiarskie.

Oprócz podstawowych danych teleadresowych czytelnik znajdzie w nim pełny asortyment firmy, skalę produkcji, obroty, dodatkowe warunki sprzedaży.

Spis treści:

Zrzeszenia Drobiarskie i Placówki Badawcze

Oznaczenia ikonek opisujących asortyment firm

Część katalogowa - alfabetyczna wg nazw firm

Część indeksowa:

Indeks alfabetyczny pełnych i skróconych nazw firm

Indeks firm wg asortymentu

- jaja wylęgowe kurze brojlerowskie

- jaja wylęgowe kurze nieśne

- jaja wylęgowe kurze ogólnoużytkowe

- jaja wylęgowe indycze

- jaja wylęgowe gęsie

- jaja wylęgowe kacze

- pisklęta kurze brojlerowskie

- pisklęta kurze nieśne

- pisklęta kurze ogólnoużytkowe

- pisklęta indycze

- pisklęta gęsie

- pisklęta kacze

- jaja, pisklęta i drób odchowany: perliczki, przepiórki, bażanty, ozdobne

- zestawy rodzicielskie

- odchów drobiu

- wyposażenie ferm

- agrobudownictwo

- pasze

- urządzenia do rozładunku, przygotowywania i przechowywania pasz

- ściółka

- higiena ferm

- weterynaria – leki i preparaty weterynaryjne, lecznice, laboratoria, wyposażenie laboratorium i odczynniki

- ocena jakości paszy, wody, produktów pochodzenia zwierzęcego

- produkcja surowców drobiarskich – jaja konsumpcyjne, produkcja kurcząt brojlerów, produkcja indyków, gęsi, kaczki, inne

- ubój i przetwórstwo drobiu

- opakowania do transportu i przechowywania surowców drobiarskich i pasz

- systemy znakowania surowców drobiarskich i etykietowania opakowań

- transport pasz i surowców drobiarskich

- odbiór i utylizacja produktów zwierzęcych i poubojowych

- źródła energii

- nisze drobiarskie

- wagi

- maszyny i urządzenia do uboju, rozbioru i przetwórstwa mięsa

- maszyny i urządzenia rolnicze

- inne