Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: PZWL
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawca, rok wydania: PZWL, 2020
  • Liczba stron : 344
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-200-5584-9
  • egz.
  • 96,90 zł
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej.

Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.