Żywienie w niedokrwistościach
- Dodaj recenzję:
- Wydawnictwo: PZWL
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska
- Wydawca, rok wydania: PZWL, 2012 dodruk
- Liczba stron : 232
- Oprawa i wymiary: miękka, 145 x 205 mm
- ISBN: 978-83-200-3504-9
- egz.
- 48,90 zł
Przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki w diecie, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.
Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.