Żywienie w niedokrwistościach

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: PZWL
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska
  • Wydawca, rok wydania: PZWL, 2012 dodruk
  • Liczba stron : 232
  • Oprawa i wymiary: miękka, 145 x 205 mm
  • ISBN: 978-83-200-3504-9
  • egz.
  • 48,90 zł

Przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki w diecie, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.

Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.