Wędzenie dla smakoszy

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Rea
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Cosima Bellersen Quirini
  • Wydawca, rok wydania: Rea, 2017
  • Liczba stron : 144
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-7993-282-5
  • egz.
  • 32,90 zł

Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki.

Wędzenie ma bardzo długą tradycję. Zwykle z wędzonkami kojarzą nam się mięso i ryby. A przecież dzięki różnym metodom wędzenia wyjątkowo smakować mogą również sól, jaja, chleb, owoce, warzywa, sery, orzechy, zioła, a nawet słodycze!
Jeśli dotychczas sądziliście, że wędzić można tylko w wędzarni, macie teraz szansę zmienić zdanie. Na grillu, w woku, w wędzarni stołowej, pod kloszem do wędzenia, w piekarniku albo w puszce po ciastkach
– Cosima Bellersen Quirini, autorka niniejszego poradnika, prezentuje cały wachlarz różnych metod wędzenia tym, którzy nie boją się eksperymentować.
• Na czym polega wędzenie na zimno, na ciepło i na gorąco?
• Jak wędzić, co wędzić i w czym wędzić?
• Ponad 200 wyjątkowych i sprawdzonych przepisów na znakomite wędzonki.
Czas na wędzarniczą kuchenną rewolucję!