Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Rea
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Bernhard Gahm
  • Wydawca, rok wydania: REA, 2016
  • Liczba stron : 128 + CD
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-7993-006-7
  • egz.
  • 24,00 zł

Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków.

Ponad 100 zdjęć oraz:

informacje na temat urządzeń i dodatków,
dokładne wskazówki i rady profesjonalisty,
wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach,
porady pozwalające unikać błędów.


Prezentacja na CD Domowy wyrób kiełbas.