Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin
- Dodaj recenzję:
- Wydawnictwo: Rea
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Bernhard Gahm
- Wydawca, rok wydania: REA, 2016
- Liczba stron : 128 + CD
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-7993-006-7
- egz.
- 24,00 zł
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków.
Ponad 100 zdjęć oraz:
informacje na temat urządzeń i dodatków,
dokładne wskazówki i rady profesjonalisty,
wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach,
porady pozwalające unikać błędów.
Prezentacja na CD Domowy wyrób kiełbas.