Odkrywanie smaku

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: OLESIEJUK
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Marek Kondrat, Adam Woźniak, Paweł Wątor
  • Wydawca, rok wydania: Olesiejuk, 2011
  • Liczba stron : 192
  • Oprawa i wymiary: twarda, 210 x 270 mm
  • ISBN: 978-83-7708-550-9
  • egz.
  • 35,90 zł
Książka Odkrywanie smaku pokazuje jak skomponować doskonały posiłek.
Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu.
Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?

Tytuł

Odkrywanie smaku

Autor

Marek Kondrat, Adam Woźniak, Paweł Wątor

Wydawca

Olesiejuk

Rok wydania

2011

Liczba stron

192

Wymiary

210 x 270 mm

Okładka

twarda

ISBN

978-83-7708-550-9