Słownik gastronomiczny polsko-norweski norwesko-polski

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Level Trading
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Dawid Gut
  • Wydawca, rok wydania: Level Trading, 2015
  • Liczba stron : 224
  • Oprawa i wymiary: miękka, 105 x 145 mm
  • ISBN: 978-83-8076-005-9
  • egz.
  • 19,90 zł
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych.
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych.

Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Duża część haseł posiada liczne przykłady użycia. Publikacja może być pomocna dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.

Wśród haseł w części norwesko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.

Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.