Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: WNT
  • Dostępność: Wysyłka w 3 dni
  • Autor: Adam Olszewski
  • Wydawca, rok wydania: WNT, 2008
  • Liczba stron : 364
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-204-3366-1
  • egz.
  • 63,90 zł

Zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny.

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.

Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.

Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Tytuł

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Autor

Adam Olszewski

Wydawca

WNT

Rok wydania

2008

Liczba stron

364

Wymiary

165 x 240 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-204-3366-1

 

tech_zyw