Wieprzowina
- Dodaj recenzję:
- Wydawnictwo: Multico
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: Anne Ridder
- Wydawca, rok wydania: Multico, 2010
- Liczba stron : 128
- Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 240 mm
- ISBN: 978-83-7073-822-8
- egz.
- 29,90 zł
Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje.
W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.
Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.
Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.
Spis treści
Wstęp
Wieprzowina w naszej kuchni
Źródło energii
Źródło białka
Źródło żelaza
Cholesterol
Zakup mięsa u producenta
Przechowywanie, przygotowanie i przyrządzanie mięsa
Przechowywanie
Przygotowanie
Obsmażanie
Pieczenie w piekarniku
Smażenie na patelni
Gotowanie
Panierowanie
Czas dochodzenia mięsa
Na ladzie u rzeźnika
Części tuszy wieprzowej w sklepie mięsnym
Przepisy
Odświętne pieczenie
Kiedy pieczeń staje się odświętnym daniem
Szybkie dania mięsne
Mięso i warzywa – idealne połączenie
Mięso z owocami – szlachetny smak dla znawców
Dla miłych gości
Czas letniego grillowania
Wieprzowina to nie tylko kotlet schabowy
Indeks przepisów
Tytuł |
Wieprzowina |
Autor |
Anne Ridder |
Wydawca |
Multico |
Rok wydania |
2010 |
Liczba stron |
128 |
Wymiary |
170 x 240 mm |
Okładka |
twarda |
ISBN |
978-83-7073-822-8 |