Wieprzowina

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Multico
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Anne Ridder
  • Wydawca, rok wydania: Multico, 2010
  • Liczba stron : 128
  • Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-7073-822-8
  • egz.
  • 29,90 zł
W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.

Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje.

W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.

Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.

Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.

 

Spis treści

Wstęp

Wieprzowina w naszej kuchni
Źródło energii
Źródło białka
Źródło żelaza
Cholesterol

Zakup mięsa u producenta

Przechowywanie, przygotowanie i przyrządzanie mięsa
Przechowywanie
Przygotowanie
Obsmażanie
Pieczenie w piekarniku
Smażenie na patelni
Gotowanie
Panierowanie

Czas dochodzenia mięsa

Na ladzie u rzeźnika
Części tuszy wieprzowej w sklepie mięsnym

Przepisy
Odświętne pieczenie
Kiedy pieczeń staje się odświętnym daniem
Szybkie dania mięsne
Mięso i warzywa – idealne połączenie
Mięso z owocami – szlachetny smak dla znawców
Dla miłych gości
Czas letniego grillowania
Wieprzowina to nie tylko kotlet schabowy
Indeks przepisów

Tytuł

Wieprzowina

Autor

Anne Ridder

Wydawca

Multico

Rok wydania

2010

Liczba stron

128

Wymiary

170 x 240 mm

Okładka

twarda

ISBN

978-83-7073-822-8