Atlas dzikich kwiatów - kulinarne i lecznicze wykorzystanie kwiatów

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: SBM
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Małgorzata Mederska
  • Wydawca, rok wydania: SBM, 2015
  • Liczba stron : 192
  • Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 245 mm
  • ISBN: 978-83-7845-868-5
  • egz.
  • 30,00 zł

W książce zamieszczono fotografie 120 dzikich kwiatów oraz opisy ich występowania, cech, a przede wszystkim ich zastosowanie lecznicze i kulinarne.

Jadalne kwiaty mogą stać się nie tylko piękną i pachnącą dekoracją codziennych potraw, ale również zainspirować do poszukiwania nowych przepisów kulinarnych, z których potrawy dobroczynnie wpłyną na nasze zdrowie. W książce zamieszczono fotografie 120 dzikich kwiatów oraz opisy ich występowania, cech, a przede wszystkim ich zastosowanie lecznicze i kulinarne. W atlasie uwzględniono zarówno rośliny popularne, które możemy zebrać na każdej łące, jak i te mniej znane, wykazujące szczególne wartości.