Bydło mięsne podpatrzone u hodowców

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Wielkopolskie Wydawnictwo Rolnicze
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Lech Nawrocki, Janina Rudowicz-Nawrocka
  • Wydawca, rok wydania: Wielkopolskie Wydawnictwo Rolnicze, 2011
  • Liczba stron : 124
  • Oprawa i wymiary: miękka, 240 x 170 mm
  • ISBN: 978-83-929756-3-2
  • egz.
  • 25,90 zł

Praktyczny poradnik o utrzymaniu bydła mięsnego. Zawiera ponad 200 fotografii z różnych ferm bydła mięsnego w Polsce. Zdjęcia opatrzone są krótkimi, fachowymi informacjami i komentarzami.

Książka „Bydło mięsne podpatrzone u hodowców” - wydana wspólnie z Polskim Związkiem Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego w Warszawie - to praktyczny poradnik o utrzymaniu bydła mięsnego. Zawiera ponad 200 fotografii z różnych ferm bydła mięsnego w Polsce. Zdjęcia opatrzone są krótkimi, fachowymi informacjami i komentarzami.

Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla hodowców bydła mięsnego, zootechników, lekarzy weterynarii, doradców rolniczych, a także dla uczniów oraz studentów szkół rolniczych, przyrodniczych czy politechnicznych.

Spis treści

Przedmowa Prezesa PZHiPBM

Wstęp

Pastwiska i łąki

Woda

Schronienia

Ogrodzenia

Czochradła

Zagrożenia

Zadawanie pasz

Lizawki

Wycielenia zimą

Obory i wybiegi

Poskramianie

Kontakt z człowiekiem

Piśmiennictwo