Domowe warzenie piwa

  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Richard Lehrl
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2021 wydanie 5, dodruk
  • Liczba stron : 164
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-8151-528-3
  • egz.
  • 28,90 zł

Autor książki podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo.

Jak niewielkim kosztem i bez zbędnych trudności stworzyć domowy minibrowar.

Miłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak tego trunku pochodzącego z małych rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które przewyższa jakością piwa z wielkich przemysłowych browarów. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.
Zatem jeśli masz ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła!