Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska
  • Wydawca, rok wydania: Pascal, 2018
  • Liczba stron : 336
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-8103-162-2
  • egz.
  • 39,90 zł

Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!