Przemysł spożywczy

Chemia żywności tom 1. Główne składniki żywności

Chemia żywności tom 1. Główne składniki żywności

Przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności. ...

95,90 zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Chłodnictwo Technologia w piekarni

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.)...

95,90 zł
Automatyzacja przemysłu spożywczego - studia przypadków

Automatyzacja przemysłu spożywczego - studia przypadków

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji....

95,90 zł
Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono: składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności; chemiczne właściwości i działanie suplementów diety; techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności...

95,90 zł
Enzymy w technologii spożywczej

Enzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawia najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym....

95,90 zł
Odroczony rozrost Technologia w piekarni

Odroczony rozrost Technologia w piekarni

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych...

84,90 zł
Bezpieczeństwo i jakość żywności

Bezpieczeństwo i jakość żywności

Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej....

79,90 zł
Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności

Zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności, statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej...

75,90 zł
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów

Innowacje w opakowaniach żywności i napojów

To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w poszczególnych regionach....

75,90 zł
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży....

65,90 zł
Opakowania a środowisko

Opakowania a środowisko

Kompleksowa analizy problemu wzajemnych związków opakowań i środowiska

65,90 zł
Chemia materiałów opakowaniowych

Chemia materiałów opakowaniowych

Niniejsza praca ma za zadanie przedstawić kilka praktycznych zastosowań w nawiązaniu do relacji między składem chemicznym materiałów do produkcji opakowań a przewidywalnym zachowaniem pojemników w „normalnych warunkach”....

47,90 zł
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii.

47,90 zł