Atlas dzikich roślin jadalnych

  • Wydawnictwo: SBM
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Monika Fijołek
  • Wydawca, rok wydania: SBM, 2022, dodruk
  • Liczba stron : 192
  • Oprawa i wymiary: twarda, 175 x 250 mm
  • ISBN: 978-83-8222-614-0
  • egz.
  • 40,00 zł

Atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków jadalnych roślin  i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.

Dzikie rośliny w kuchni? Tak, bo to niezwykle tanie i smaczne rozwiązanie, a nade wszystko zdrowy sposób na codzienne posiłki. Babka, brzoza, ruta, skrzyp i szczaw to dostępne na wyciągnięcie ręki dziko rosnące rośliny zawierające niezwykłe bogactwo cennych składników pokarmowych. Prezentowany atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.