Atlas warzyw
- Wydawnictwo: SBM
-
Dostępność:
Wysyłka w 12 godzin
- Autor: Agnieszka Gawłowska
- Wydawca, rok wydania: SBM, 2018
- Liczba stron : 192
- Oprawa i wymiary: twarda, 170 x 245 mm
- ISBN: 978-83-8059-457-9
- egz.
- 30,00 zł
Atlas zawiera opis 180 gatunków warzyw z całego świata.
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako składnik ciast służą naszemu organizmowi bardziej niż jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty, a także skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas zawiera opisy 180 gatunków warzyw z całego świata. Przydatnym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków