Biotechnologia żywności

  • Wydawnictwo: WNT
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Włodzimierz Bednarski, Arnold Reps
  • Wydawca, rok wydania: WNT, 2022, wydanie drugie
  • Liczba stron : 498
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-01-19362-1
  • egz.
  • 87,90 zł

W syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.

Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.
Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.

W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.

Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.