Miód Odżywia, leczy, pielęgnuje

  • Wydawnictwo: RM
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Renate Frank
  • Wydawca, rok wydania: RM, 2021, dodruk
  • Liczba stron : 116
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 210 mm
  • ISBN: 978-83-8151-535-1
  • egz.
  • 30,00 zł

Informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych i pielęgnacyjnych oraz zalet zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dla dzieci.

Tę książkę polecamy nie tylko pszczelarzom, ale także tym wszystkim, którzy chcą wiedzieć więcej na temat miodu i jego właściwości zdrowotnych.

Miód – któż nie lubi tego przysmaku? Każdy wie, że jest on produktem niezwykle wartościowym, stosowanym w kuchni i kosmetyce. Wszystko, co chcesz wiedzieć o miodzie, zajdziesz w tej książce. Są tu informacje na temat powstawania miodu, jego składu, wartości odżywczych i pielęgnacyjnych oraz zalet zdrowotnych, a także prawidłowego przechowywania i możliwości spożycia. Książka zawiera również przepisy na potrawy z dodatkiem miodu: dania główne, ciasta, desery, napoje dla dorosłych oraz dla dzieci.
W książce omówiono m.in. zagadnienia: jak powstaje miód, składniki miodu i ich znaczenie dla przemiany materii człowieka, wszystko o zastosowaniu miodu w zdrowym żywieniu oraz profilaktyczne i terapeutyczne znaczenie miodu.

Renate Frank jest specjalistką w dziedzinie żywienia; szczególnie interesuje się wykorzystaniem miodu w leczeniu i profilaktyce.