Odroczony rozrost Technologia w piekarni

  • Wydawnictwo: PWN
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: red. Hans Huber
  • Wydawca, rok wydania: PWN, 2014
  • Liczba stron : 172
  • Oprawa i wymiary: miękka, 155 x 245 mm
  • ISBN: 978-83-01-18003-4
  • egz.
  • 84,90 zł

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:

  • technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;
  • procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.

W książce znaleźć można:

  • podstawy teoretyczne,
  • przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń,
  • cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów,
  • porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu,
  • sklep firmowy – od czego zacząć?

Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!