Produkcja zwierzęca część 2

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Rea
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawca, rok wydania: REA, WSiP 2014
  • Liczba stron : 368
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-02-14102-7

W 2 części podręcznika Produkcja zwierzęca opisano metody chowu i hodowli bydła, chowu owiec, kóz, trzody chlewnej, koni, produkcję drobiarską

Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

W 2 części podręcznika podano informacje dotyczące technologicznych podstaw

- chowu i hodowli bydła;

- chowu owiec, kóz, trzody chlewnej, koni;

- produkcji drobiarskiej.

Tytuł

Produkcja zwierzęca część 2

Autor

Barbara Biesiada-Drzazga, Bronisław Jeleń, Elżbieta Krzęcio, Krzysztof Młynek, Roman Niedziółka

Wydawca

Rea

Rok wydania

Wydanie 2014 WSiP

Liczba stron

368

Wymiary

165 x 235 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-02-14102-7