Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego

  • Wydawnictwo: SGGW
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: Bilska Beata, Grzesińska Wiesława, Tomaszewska Marzena
  • Wydawca, rok wydania: SGGW, 2011
  • Liczba stron : 104
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-7583-329-4

Podstawowe zagadnia w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych.

Zadaniem publikacji jest przybliżenie podstawowych zagadnień niezbędnych w projektowaniu technologicznym zakładów spożywczych, w taki sposób, aby możliwe było wykonanie podstawowych prac projektowych. Kolejność rozdziałów odpowiada kolejności wykonywania poszczególnych czynności związanych z realizacją procesu technologicznego.

SPIS TREŚCI
Wstęp 5
I. Założenia projektowe 7
II. Schematy blokowe procesu technologicznego 12
III. Bilans materiałowy 18
IV. Dział magazynowy 22
V. Zasada doboru urządzeń i maszyn w zakładach przemysłu spożywczego oraz metoda szacowania powierzchni pomieszczeń produkcyjnych i ekspedycyjnych 30
V.1. Dział produkcyjny 30
V.2. Dział ekspedycyjny 38
VI. Obliczanie powierzchni pomieszczeń socjalnych 42
VII. Układ funkcjonalny zakładu 49
VIII. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część I) 57
IX. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część II) 69
X. Komputerowe wspomaganie procesu projektowania – program AutoCAD (część III) 78
XI. Opracowywanie wytycznych dla branży wentylacyjnej – obliczanie zysków ciepła i wilgoci 89
XII. Oświetlenie w zakładach przetwórstwa spożywczego 98
Literatura 101

Tytuł

Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego Wybrane zagadnienia

Autor

Bilska Beata, Grzesińska Wiesława, Tomaszewska Marzena

Wydawca

SGGW

Rok wydania

2011

Liczba stron

104

Wymiary

170 x 240 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-7583-329-4