Prowadzenie produkcji zwierzęcej część 2

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
  • Wydawca, rok wydania: WSiP, 2017
  • Liczba stron : 240
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-02-16777-5
  • egz.
  • 48,90 zł

Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik część druga, technik agrobiznesu i rolnik dotyczy hodowli trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni

Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.

Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną – zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.