Prowadzenie produkcji zwierzęcej część 2
- Wydawnictwo: WSiP
 - 
                            
                                                            Dostępność:
                                
                                                                    
    
        
    Towar chwilowo niedostępny
    
                                                                                                
                                                            
 - Autor: Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
 - Wydawca, rok wydania: WSiP, 2017
 - Liczba stron : 240
 - Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
 - ISBN: 978-83-02-16777-5
 
Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik część druga, technik agrobiznesu i rolnik dotyczy hodowli trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną – zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.