Pyszności prosto z balkonu i tarasu

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Joachim Mayer
  • Wydawca, rok wydania: Jedność, 2017
  • Liczba stron : 64
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 200 mm
  • ISBN: 978-83-7971-107-9
  • egz.
  • 19,90 zł

Informacje dotyczące uprawy warzyw i owoców na balkonie: od wysiewu do zbioru plonów, szczegółowe portrety roślin z informacjami dotyczącymi pielęgnacji, pomysły i wskazówki kulinarne

Zbieranie plonów sprawia ogromną radość, a nic nie smakuje tak dobrze, jak to, co się samemu wyhodowało. Nawet na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo rzodkiewką, na pomidory w donicy albo na miniaturowe drzewko owocowe. Wprawdzie taka uprawa warzyw i owoców nie zapewni nam obfitych zbiorów do przechowywania w zamrażarce, ale za to różnorodnych smaków do zdrowego podjadania z pewnością nam nie braknie. A jeśli uwzględnimy fakt, że już od jakiegoś czasu w wykwintnej kuchni obecny jest trend na wykorzystywanie specjalnie wyhodowanych odmian warzyw w rozmiarze mini, to z naszych balkonowych plonów uda się z pewnością wyczarować kompletne menu na niezwykłą degustację – każdego zachwycą pomidorki koktajlowe, miniaturowe brokuły czy malutkie marchewki, które mają bardzo intensywny smak i są wyjątkowo delikatne.

Odbiorcy:
- każdy, kto chce się cieszyć pięknymi i smacznymi roślinami własnoręcznie wyhodowanymi na tarasie lub balkonie.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- można tu znaleźć wszystko, co trzeba wiedzieć o uprawie warzyw i owoców na balkonie: od wysiewu do zbioru plonów
- szczegółowe portrety roślin z fachowymi informacjami dotyczącymi ich pielęgnacji gwarantują pełne zadowolenie z balkonowego ogródka
- dodatkowo zawiera pomysły i wskazówki kulinarne dotyczące wykorzystania zebranych plonów, które inspirują do wypróbowywania własnych pomysłów.