Superfood z ogrodów, łąk i lasów

  • Wydawnictwo: MUZA
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: Karin Greiner, Małgorzata Chudzik
  • Wydawca, rok wydania: Muza, 2017
  • Liczba stron : 128
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-287-0653-8
  • egz.
  • 35,00 zł

Z poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.

Energia i zdrowie z natury
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu.
Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa oraz pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą wiele składników odżywczych. Z naszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.