Zanieczyszczenia żywności

  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: D. Andrejko, M. Andrejko
  • Wydawca, rok wydania: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, 2009
  • Liczba stron : 94
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
  • ISBN: 978-83-7259-179-1
  • egz.
  • 37,90 zł
Najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności, naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne.
W skrypcie przedstawiono najważniejsze zagadnienia związane z zanieczyszczeniem żywności. Omówiono w nim m.in. naturalne szkodliwe związki, zanieczyszczenia chemiczne i mikrobiologiczne. Dużo miejsca poświęcono modyfikacjom genetycznym oraz napromieniowaniu żywności. Uwzględniono najnowsze ustalenia FAO, WHO i Komisji Europejskiej dotyczące znajdujących się w produktach spożywczych substancji potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów.

Tytuł

Zanieczyszczenia żywności. Źródła i oddziaływanie
na organizm człowieka

Autor

D. Andrejko, M. Andrejko

Wydawca

UP Lublin

Rok wydania

2009

Liczba stron

94

Wymiary

170 x 240 mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-7259-179-1