Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

  • Wydawnictwo: PWN
  • Dostępność: Wysyłka w 24 godziny
  • Autor: redakcja: Świderski Franciszek
  • Wydawca, rok wydania: PWN, 2022, wydanie 3
  • Liczba stron : 390
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 978-83-01-19759-9
  • egz.
  • 75,90 zł

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.

Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.