Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
- Wydawnictwo: PWN
-
Dostępność:
Wysyłka w 24 godziny
- Autor: redakcja: Świderski Franciszek
- Wydawca, rok wydania: PWN, 2022, wydanie 3
- Liczba stron : 390
- Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
- ISBN: 978-83-01-19759-9
- egz.
- 75,90 zł
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.