Ten praktyczny poradnik przeprowadzi cię przez cały proces wdrażania zmian w codziennym menu, pokazując nie tylko wynikające z tego korzyści, lecz także problemy, pułapki i wszelkie trudności, z którymi wiąże się wprowadzanie diety eliminacyjnej....
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami....
Zawiera najistotniejsze zalecenia dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie. Przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków....
Wszechstronna, aktualna, ugruntowana naukowo, podana przystępnie wiedza o diecie bezglutenowej. Przybliża: właściwości glutenu, zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych, wartość odżywczą produktów bezglutenowych, wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych, praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych, aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej...
Co i jak przygotować, by rośliny jadalne stały się maksymalnie pomocne w leczeniu i poprawianiu samopoczucia.
W zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia.
Książka zawiera wskazówki jak zbilansować dietę wegetiariańską, przepisy na dania kuchni wegetariańskiej. Przedstawia wpływ diety wegetariańskiej na zdrowie człowieka....
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki....