Produkcja pieczarki na podłożu fazy III

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: PWRiL
  • Dostępność: Wysyłka w 12 godzin
  • Autor: Nikodem Sakson
  • Wydawca, rok wydania: PWRiL, 2008
  • Liczba stron : 180
  • Oprawa i wymiary: miękka, 150 x 210 mm
  • ISBN: 978-83-09-01031-9
  • egz.
  • 33,00 zł
Książka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce
Książka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce. W najbliższych la­tach zmiany w technologii nie będą takie duże jak do tej pory, ale będą się ciągle pojawiały chociaż w znacznie mniejszym zakresie. Jednak wiedza i nowe technologie będą miały nie mniejsze znaczenie niż dotychczas. Wynika to z jednej strony ze wzrostu skali uprawy, a z drugiej z malejących dochodów z produkcji pieczarek. Polskie pieczarkarstwo wchodzi w kolejną fazę rozwoju, jaką będzie zderzenie się z globalnym rynkiem i koniecznością obniżania kosztów wytwarzania.

W treści:

1. Przemiany w technologii produkcji pieczarki 13

2. Proces uprzemysławiania uprawy pieczarki 15

3. Produkcja pieczarki to produkcja żywności 18

4. Rynki i ich oczekiwania jakościowe 30

5. Systemy uprawy 38

6. Przejście z fazy II do III 41

7. Warunki techniczne produkcji pieczarki 52

8. Surowce i zasady ich doboru 63

9. Programowanie uprawy 77

10. Uprawa 79

11. Zbiór i przygotowanie do sprzedaży 142

12. Ocena uzyskanych wyników 159

13. Podstawowe choroby i szkodniki oraz ich związek z warunkami uprawy 160

14. Przygotowanie pieczarkarni do nowej uprawy 178

15. Zalecenia chemicznej ochrony pieczarki na lata 2008,2009 179

Tytuł

Produkcja pieczarki na podłożu fazy III

Autor

Nikodem Sakson

Wydawca

PWRiL

Rok wydania

2008

Liczba stron

180

Wymiary

150 x 210mm

Okładka

miękka

ISBN

978-83-09-01031-9