Warzywnictwo

  • Dodaj recenzję:
  • Wydawnictwo: PWRiL
  • Dostępność: Nakład wyczerpany
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawca, rok wydania: PWRiL, 1999
  • Liczba stron : 368
  • Oprawa i wymiary: miękka, 165 x 235 mm
  • ISBN: 83-09-01704-9

W książce opisano: pochodzenie i klasyfikacja warzyw, zasady uprawy warzyw w polu, zasady uprawy warzyw pod osłonami, pędzenie warzyw, uprawa grzybów, hodowla, nasiennictwo i doświadczalnictwo roślin warzywnych.

Ostatnie egzemplarze - stan książek nie jest idealny.

Podręcznik do techników rolniczych

Numer dopuszczenia 91/99 (zawód: technik ogrodnik)

W treści:

1. Wiadomości wstępne

2. Pochodzenie i klasyfikacja warzyw

3. Ogólne zasady uprawy warzyw w polu

4. Uprawa  warzyw w polu   

5. Ogólne zasady uprawy warzyw pod osłonami

6. Uprawa warzyw pod osłonami  

7. Pędzenie warzyw

8. Uprawa grzybów

9. Hodowla,   nasiennictwo   i   doświadczalnictwo   roślin   warzyw­nych

Tytuł

Warzywnictwo

Autor

praca zbiorowa

Wydawca

PWRiL

Rok wydania

1999

Liczba stron

368

Wymiary

165 x 235 mm

Okładka

miękka

ISBN

83-09-01704-9