Nowoczesny podręcznik współczesnej ekologii - rozumianej jako program badawczy biologii - w którym nacisk położono na zagadnienia z zakresu ekologii globalnej i biosystemowej, wraz z historią biosfery i biogeochemią, oraz problemy związane z kształtowaniem różnorodności biotycznej....
Studium poświęcone kwestiom statusu i praw zwierząt. Autorka sięga do bardzo wielu tekstów, przywołuje w większości najnowsze koncepcje, jak choćby biosemiotykę....
Książka przedstawia zagadnienia dotyczące relacji żywienia i zdrowia....
W podręczniku zostały omówione zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia. rola żywienia w profilaktyce i leczeniu n, żywienie pozajelitowe i dojelitowe oraz praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego....
Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono: - składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt - budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy... ...
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa....
W książce omówiono m.in.: · wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych – pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, · sposoby ich pozyskiwania,· metody konserwacji i przetwarzania, ...