PWN

Klucz do oznaczania roślin naczyniowych Polski niżowej

Klucz do oznaczania roślin naczyniowych Polski niżowej

Klucze do rozpoznawania ponad kilkaset podgatunków, odmian i form roślin naczyniowych Polski.

95,90 zł
Hydrologia ogólna

Hydrologia ogólna

Książka w nowoczesny sposób omawia obieg wody w przyrodzie, bilans wodny, procesy termiczne i dynamiczne w zbiornikach śródlądowych - rzekach i zbiornikach stojących, ruch materiału skalnego i chemizm wody, a także zagadnienia dotyczące zjawisk i procesów zachodzących w morzach i oceanach....

95,90 zł
Diagnostyka bakteriologiczna

Diagnostyka bakteriologiczna

Podręcznik praktycznej diagnostyki mikrobiologicznej dla studentów mikrobiologii, biotechnologii i ochrony środowiska, medycyny, pracowników laboratoriów mikrobiologicznych, stacji sanitarno-epidemiologicznych oraz lekarzy, zwłaszcza specjalizujących się w mikrobiologii....

95,90 zł
Życie i ewolucja biosfery

Życie i ewolucja biosfery

Nowoczesny podręcznik współczesnej ekologii - rozumianej jako program badawczy biologii - w którym nacisk położono na zagadnienia z zakresu ekologii globalnej i biosystemowej, wraz z historią biosfery i biogeochemią, oraz problemy związane z kształtowaniem różnorodności biotycznej....

95,90 zł
Socjologia wsi polskiej

Socjologia wsi polskiej

Socjologia wsi zawiera działy historia i gospodarka wsi polskiej oraz wątki dotyczące stylu życia i kultury wiejskiej. ...

95,90 zł
Chemia żywności tom 1. Główne składniki żywności

Chemia żywności tom 1. Główne składniki żywności

Przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące m. in. rozwoju chemii żywności, budowy głównych surowców żywnościowych, a także szeroko pojętych funkcji, jakie w niej pełnią składniki mineralne, woda, barwniki, substancje zapachowe, polifenole, glikozydy, alkaloidy oraz różne dodatki do żywności. ...

95,90 zł
Botanika tom 2 Systematyka

Botanika tom 2 Systematyka

Botanika tom 2 systematyka - kładzie nacisk na zagadnienia filogenetyczne, opisując świat organizmów prokariotycznych, grzybów i roślin głównie z punktu widzenia ich przypuszczalnego rozwoju rodowego....

95,90 zł
Anatomia zwierząt. Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia

Anatomia zwierząt. Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia

Tom 2 podręcznika Anatomia zwierząt, zawiera splanchnologię (nauka o trzewiach), bez gruczołów dokrewnych i angiologię (nauka o naczyniach). Tom ten, podobnie jak tom 1, jest gruntownie przerobioną i unowocześnioną wersją poprzednich wydań. ...

95,90 zł
Ćwiczenia z biochemii

Ćwiczenia z biochemii

W podręczniku omówiono wszystkie ważne metody i techniki stosowane w badaniach biochemicznych i laboratoriach, dotyczące głównych grup związków występujących w materiale organicznym oraz analizę płynów ustrojowych, a także wyodrębnienie struktur subkomórkowych....

95,90 zł
Fizjologia roślin sadowniczych tom 2

Fizjologia roślin sadowniczych tom 2

W tomie 2 omówiono: rozwój owocu, oddychanie, zastosowanie bioregulatorów do kontroli wzrostu i owocowania drzew, biologię nasion ...

Ekologia roślin

Ekologia roślin

Interdyscyplinarny charakter ekologii - jej związek z genetyką, paleobotaniką, biochemią, a także filozofią i etyką....

95,90 zł
Zbiorowiska roślinne Polski ilustrowany przewodnik Lasy i zarośla

Zbiorowiska roślinne Polski ilustrowany przewodnik Lasy i zarośla

Przewodnik jest ułatwianiem w rozpoznawaniu zbiorowisk roślinnych i ich siedlisk skierowany do osób zajmujących się fitosocjologią, ...

Technika chłodnicza

Technika chłodnicza

Poradnik obejmujący podstawowe zagadnienia techniki chłodniczej - istotne ze względu na certyfikację zgodną z obecnym stanem prawnym w tej dziedzinie techniki w Europie...

95,90 zł
Technika opakowań

Technika opakowań

Kompendium wiedzy na temat opakowalnictwa – zarówno stan aktualny jak i perspektywy rozwoju przemysłu opakowań oraz problemów natury technologicznej i materiałowej...

95,90 zł
Zoologia Bezkręgowce tom 1 część 1

Zoologia Bezkręgowce tom 1 część 1

W części 1 położono szczególny nacisk na grupy mające olbrzymie znaczenie chorobotwórcze, takie jak: tasiemce, przywry i nicienie....

95,90 zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Chłodnictwo Technologia w piekarni

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.)...

95,90 zł
Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych

Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych

Badania procesu odzysku (z wykorzystaniem procesu kondensacji pary wodnej ze spalin) i zagospodarowania niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych bloków energetycznych węglowych, wpływu odzysku ciepła na procesy odsiarczania spalin oraz korozję wymienników ciepła mają na celu opracowanie technologii podwyższającej sprawność bloków energetycznych....

95,90 zł
Automatyzacja przemysłu spożywczego - studia przypadków

Automatyzacja przemysłu spożywczego - studia przypadków

Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji....

95,90 zł
Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono: składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności; chemiczne właściwości i działanie suplementów diety; techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności...

95,90 zł
Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce

Technologie ochrony środowiska w przemyśle i energetyce

Poruszone w książce zagadnienia techniczne i technologiczne są faktycznie związane z ochroną atmosfery, hydrosfery i litosfery Ziemi....

95,90 zł
Enzymy w technologii spożywczej

Enzymy w technologii spożywczej

Publikacja przedstawia najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym....

95,90 zł
Współczesna wiedza o polimerach Tom 1

Współczesna wiedza o polimerach Tom 1

Współczesna wiedza o polimerach to podręcznik akademicki, który w sposób prosty i przejrzysty opisuje wybrane zagadnienia z zakresu chemii, fizykochemii i metod badawczych polimerów....

95,90 zł