W książce omówiono m.in.: · wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych – pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, · sposoby ich pozyskiwania,· metody konserwacji i przetwarzania, ...
Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono: - składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt - budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy... ...
Historia kręgowców jest szczególnie fascynującym działem nauki o życiu, który poucza nas o przeszłości naszego organizmu...
Założenie akwarium nie jest ani trudne, ani skomplikowane i z pewnością sobie z tym poradzisz. Również jego pielęgnacja nie wymaga żadnych szczególnych umiejętności i zabiera tylko kilka minut dziennie. Czynności te ułatwiają nowoczesne urządzenia techniczne, dzięki którym zbiornik z rybami pozostaje praktycznie bezobsługowy....
Najnowsze zagadnienia teoretyczne i liczne wskazówki praktyczne, które ułatwiają opanowanie pozaustrojowej hodowli komórek i tkanek...
Podręcznik współczesnej chemii organicznej, doskonale zilustrowany ćwiczeniami, nowoczesna preparatyka organiczna ...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych ...
Podręcznik przedstawiający zagadnienia biofizyki molekularnej, podstawy teoretyczne opisywanych zjawisk, jak i współczesne metody stosowane w tej dziedzinie nauki....
Kompendium wiedzy dla projektantów, wykonawców i użytkowników ...
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa....
Publikacja kompleksowo przedstawia nowoczesne metody wykorzystania proekologicznych odnawialnych źródeł energii (OZE)....
Klucze do rozpoznawania ponad kilkaset podgatunków, odmian i form roślin naczyniowych Polski.