Zespół doświadczonych autorów jasno i zwięźle objaśnia techniki, opisując od strony praktycznej cały zakres zabiegów i badań wykonywanych w lecznicy dla koni, a także algorytmy postepowania w wielu sytuacjach zagrożenia zdrowia i życia tych zwierząt. Przystępne instrukcje „krok po kroku”, liczne ilustracje, a także konkretne porady oraz wskazówki umożliwiają zarówno początkującym w zawodzie, jak i osobom powracającym do praktyki szybkie i efektywne opanowanie wszystkich ważnych czynności....
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami....
Chorobay skóry psów i kotów opisują metody diagnostyczne w leczeniu chórób dermatologicznych małych zwierząt. Ponad 200 rycin, praktyczna wiedza, najważniejsze testy i metody diagnozowania wraz z interpretacją wyników....
Zawiera najistotniejsze zalecenia dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie. Przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków....
Nowoczesny, uniwersalny podręcznik do nauki łaciny, przeznaczony dla wszystkich typów uczelni medycznych
Książka pozwala szybko i wygodnie znaleźć aktualne informacje dotyczące m.in.: najczęstszych chorób przenoszonych przez wektory oraz sposobu ich diagnozowania; zestawu środków znieczulających, którymi dysponuje weterynarz, rekomendowanych szczepień....
Dzięki zawartym w książce wskazówkom i zaleceniom unikniesz pułapek i staniesz się prawdziwym fachowcem w opiece nad bydłem, świniami, owcami i kozami....
Wszechstronna, aktualna, ugruntowana naukowo, podana przystępnie wiedza o diecie bezglutenowej. Przybliża: właściwości glutenu, zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych, wartość odżywczą produktów bezglutenowych, wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych, praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych, aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej...
Co i jak przygotować, by rośliny jadalne stały się maksymalnie pomocne w leczeniu i poprawianiu samopoczucia.
W zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia.
Książka zawiera wskazówki jak zbilansować dietę wegetiariańską, przepisy na dania kuchni wegetariańskiej. Przedstawia wpływ diety wegetariańskiej na zdrowie człowieka....
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki....
Jest to podręcznik do nauki języka angielskiego, który składa się z trzech części, odpowiadających kolejnym etapom zaawansowania znajomości języka. Ponadto zawiera słownictwo z zakresu anatomii i fizjologii, ćwiczenia gramatyczne i słownik terminów medycznych....
Kolejne polskie wydanie znanego i cenionego podręcznika obejmującego podstawy biochemii, przedstawione w zwięzłej, przyjaznej i interesującej formie...
Współczesna nauka zajmuje się toksykologią poszczególnych związków chemicznych oraz ich wykorzystaniem w praktyce.
Nowoczesny podręcznik do nauki specjalistycznego, medycznego języka angielskiego dla studentów medycyny i lekarzy....
Książka zawiera elementy cytologii, histologii, biochemii, farmakologii i anatomii patologicznej. Dodatkowym, cennym walorem książki są liczne, znakomicie powiązane z tekstem ryciny i schematy....
Opisano charakterystyke chemiczną, biochemiczną i farmakologiczną podstawowych grup substancji roślinnych oraz surowców zielarskich stosowanych we współczesnej fitoterapii. W części II omówiono terapeutyczne zastosowanie surowców zielarskich, przetworów ziołowych oraz środków farmaceutycznych (leków ziołowych...