Nowoczesny, uniwersalny podręcznik do nauki łaciny, przeznaczony dla wszystkich typów uczelni medycznych
Książka zawiera wskazówki jak zbilansować dietę wegetiariańską, przepisy na dania kuchni wegetariańskiej. Przedstawia wpływ diety wegetariańskiej na zdrowie człowieka....
Co i jak przygotować, by rośliny jadalne stały się maksymalnie pomocne w leczeniu i poprawianiu samopoczucia.
Doskonały przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łagodnym przebiegu i chorób przewlekłych....
Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Wszechstronna, aktualna, ugruntowana naukowo, podana przystępnie wiedza o diecie bezglutenowej. Przybliża: właściwości glutenu, zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych, wartość odżywczą produktów bezglutenowych, wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych, praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych, aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej...
Ten praktyczny poradnik przeprowadzi cię przez cały proces wdrażania zmian w codziennym menu, pokazując nie tylko wynikające z tego korzyści, lecz także problemy, pułapki i wszelkie trudności, z którymi wiąże się wprowadzanie diety eliminacyjnej....
Zawiera najistotniejsze zalecenia dietetyczne dla osób leczonych onkologicznie. Przepisy na lekkie, zdrowe potrawy i przykładowe jadłospisy, które staną się inspiracją do codziennego przygotowywania zbilansowanych posiłków....
Opisano lecznicze działanie ziół na poszczególne dolegliwości, podkreślono wskazania i przeciwwskazania, schematy dawkowania dla podanych receptur czy ziołowych preparatów. przewodnikiem po terapiach uzupełniających oraz merytoryczną podstawą do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łagodnym przebiegu i chorób przewlekłych....